Pages

si kacak & si cantik

cik mun blogger

Thursday, 17 May 2012

kenapa aku join???

Assalamualaikum..kepada semua sahabat-sahabat blogger n reader-reader...harap anda semua berada dalam keadaan sihat-sihat selalu hendaknya..=)

hye korang..huh,,dri pagi dok cari idea nk wat entry,,poning kopalo den...akhirnya muncul jugak lah sedikit idea,,walaupon ntah pape jek,,hehehe^_^

so,kite berbalik pada tajuk..apa yang aku join??..kalau sapa yg rajin stalk blog hensem aku ni korang pasti tau kan kan kan...jadi untuk itu aku nak mendeklimasikan lah sedikit huraian mengapa aku selalu join segmen mahupun GA..

memang tak dinafikan,,kadang2 tuh niat utama memang nak jadi champion la kan..mesti korang mcm tuh jugak kan,heheh..tapi,tak semestinye kite adalah pemenangnya kan..jadi apa pendekatan yg korang amik bile korang kalah...-_-

cuba kita think +ve...banyak sebenarnya manfaat dari segmen or GA yg kite join..especially too newbie macam aku ni kan...banyak perkara lagi yg still aku tak tau n aku perlu tahu,,,so,join segmen & GA ni lah sebahagian dr caranya untuk aku terus menambahkan ilmu di dada...aku boleh BW kat blog blogger2 lain yg join segmen..ramai kowt blogger2 yg hebat di luar sana,,malah dieorang pown banyak share info2 semasa,tutorial,ilmu keagamaan,tips n so on..

selain tuh,,aku juga mampu untuk menambah kenalan k....tak seronok kew kalau ramai kenalan???..tipu lah kalau ckp tak seronok kan..hehehe,,atleast,bila korang da ramai kenalan,,korang akan rasa blog korang tuh lebih di hargai,,yelaa,mesti kenalan baru tuh akan view,follow n komen blog korang,,seronok kan,, bile korang tgk viewer bertambah,komen kat entry korang pown melimpah ruah,,,

korang pown boleh nak mintak cadangan or pandangan drp kenalan korah tuh...kompem mesti dorang bg feedback punye laa..yelaa,blogger2 kan semua baik2 belaka(nada membodek)..^_^..tak kan lah dieorang tergamak nak biar newbie2 nie terkapai2 dalam menyusuri dunai blogging ni kan...hoho

kalau ikutkan banyak lagi yang aku nak coretkan,,tapi aku kt opis ni,,kang kantoi lak ngn boss kan..syyhh,jgn report tau,,

so,too newbie2 yg lain termasuklah aku,,nie aku nak sharekan kt korang tips yang maybe membantu korang untuk terus ber'hepi + pening dlm dunai blogging nie..tips seorang blogger yg sesangat pemes lagi chomel,,korang nak tau klik sini pic chomel di bawah ye^_^



P/S: lepas ni nak join segmen n GA lg..^_^



terima kasih, coz u all sudi membaca n merterjah entry saya,like kalau suke

28 comments:

  1. tambah2 time menang Ga/contest...gembira sgt2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tau takpe kan...sy ta pernah menang lagi..hehehe

      Delete
  2. Betulllllll.. walaupun kita xmenang, dgn blogwalking pun blh mendatangkan kbaikan.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu...sonok kan kalau ramai kenalan ni..macam2 kerenah ada kan..^_^

      Delete
  3. Replies
    1. so,slia bgi aku menang segmen kau ye.kui kui

      Delete
  4. Kecewa sbb tk pernah menang --"

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololo..jgn kecewa yea whi jutawan tudung..ngeh ngeh ^_^

      Delete
  5. betoi tu..think positive..cheq slalu gk join GA n lain2. tp x pnah menang pun.hehe,.lgpun suka2 je join bnda2 cm ni...kalau menang.alhamdulillah la kn,klu x menang tu anggap je la x da rezeki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..jgn sedi2 na..yg penting jgn putus asa ye..lain kli join lagi tau..^_^

      Delete
  6. kalau ada free time mmg syok bw ni..tp kalo tk sempat tu..hurmm..bagus joinsegmen n GA ni..kalo emnang lg byk manfaatnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe,,betoi tuh akak..sy setuju^_^

      Delete
  7. pasni blh la aku buat segmen banyak2..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..betei tuh...sila tambah nilai semangat meng'join segmen ye^_^

      Delete
  8. Replies
    1. wah..da pernah dpt kew ni..sgt best kan..sy belom pernah menang lagi..hehehe..belom ada rezeki..^_^

      Delete
  9. Replies
    1. hehe..apa yg untung ye mr she...awk da kembali tak bz kew..hehehe..rerajin ler singgah sini ye..^_^

      Delete
    2. buat2 x bizii je ni. esaimen, test n presentation bersusun2 tunggu turn tu T__T

      Delete
    3. hehehe,,,gud luck 4 da exam ye mr she..b an excellent student yea..^_^

      Delete
  10. baguslah merajinkan diri mengjoinkan diri :)

    ReplyDelete
  11. Salam syaz, i agree with ur statement! tetiba ase nak ckp omputih, maap,hahahaha.

    Awal2 lana berblog dulu, lana pun salu juga mengjoinkan diri. Memang seronok! Siap buat satu lgi blog khas tok join semua2 tu.

    Tapi syaz, syaz kena seimbangkan juga ya dengan publish ur own entry..dari entry yg ditulis sendiri blogger tu, baru rasa cam challenging skit, sbb smbil kita baca, kita nak mengenali dia, nak tahu style menulis dia cmna..dan mcm2 lagi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks lana...komen yg membina..sy akan amik nasihat lana nie ye..^_^

      Delete

terima kasih atas segala jasa baik anda kerana sudi meniggalkan coretan buat entri yang tidak seberapa ini..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...