Pages

si kacak & si cantik

cik mun blogger

Friday, 18 May 2012

macam pelik jek kan hobi aku nie..

Assalamualaikum..kepada semua sahabat-sahabat blogger n reader-reader...harap anda semua berada dalam keadaan sihat-sihat selalu hendaknya..=)

hemmm..korang ada hobi???..kompem ada kan...macam aku nie,, hobi utama aku bersukang...korang tau apa itu hobi???..mesti dah tau kan..tapi aku nak per'detail kan sikit pasal hobi ni kat korang okeyh...

ok lah,merujuk kamus dewan edisi keempat muka surat 543 baris kelima sebelah kiri,hobi membawa bermaksud,,kegemaran yang dilakukan pada waktu lapang dan ianya bukan perkejaan yang utama..



bagi aku,,hobi itu juga adalah merupakan sebahagian drp aktiviti yang kita lakukan untuk mengisi msa lapang dengan melakukan aktiviti yang berfaedah...selain itu hobi ni juga adalah merupakan aktiviti yg mampu memberi kepuasan n ketenangan jiwa bgi setiap orang dan bukan bertujuan untuk mendapat pulangan..hobi juga tidak boleyh dipaksa2...hobi itu juga bukanlah di warisi,,tapi ianya datang dari minat kita sendiri..hobi itu juga boleh dikategori kan dengan pelbagai aktiviti...macam2 lah kan..mengumpul,bermain,membaca n so on..

itulah serba sedikit pasal hobi nie k..adakah ber'blog itu juga dinamakan hobi???..terserah anda untuk menilainya okeyh...^_^

so aku nak share sikit hobi baru aku masa mula2 aku start ber'praktikal kat ANGKASA hari tuh,,^_^

ok ni koleksi untuk bulan feb..

koleksi bulan march

ini untuk kedua-dua bulang tersebut..^_^
hahaha..best tak hobi cmni..kui kui..tapi ini bukan hobi utama aku tau..nanti aku akan kongsikan pulak kisah dongeng hobi utama aku okeyh geng...nah serangkap pantun buat geng2 semua..

"ADA LOBI,ADA BUKU"
"INILAH HOBIKU"


P/S: pilihlah hobi yg sesuai dengan jiwa anda2 semua ye..^_^


terima kasih, coz u all sudi membaca n merterjah entry saya,like kalau suke

30 comments:

  1. Replies
    1. hehehe..itu pun hobi baru sy juga..^_^

      Delete
  2. wahh..simple dan padat..
    samo lah kito.. xD

    ReplyDelete
  3. Eh kejap, kertas apa tu? Tak tahu ni. Hobi saya tido k.

    ReplyDelete
  4. haha...tiket bus..memang pelik tapi tak mengapa dri buat bende merapu kan kan... hobi ena kumpul tiket wayang n blogging.. hokhok

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..tau takpa..lepas ni boley ler ina blnje sy tgk ayang kan..^_^

      Delete
  5. woah! penumpang setia rapid KL nih. kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tau takpa..mula2 jep nie..now p praktikal da naik moto..^_^

      Delete
  6. wah..byk nau tiket bas tu ek..hehe
    hobi cheq garu belakang harimau....haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah,,hebak la awk cik syuhada..kui kui..meh tolg garu belakan g sy pulak^_^

      Delete
  7. hobi i bukak http://thisissensei.blogspot.com...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah,,sesangat terharu dengan hobi awk tuh,,heheheh^_^

      Delete
  8. uuuu,banyak gak arr.hobi sy,mcm2.hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe,,baguih lah tuh,,tpi makesure la ianya berfaedah eh..hehe ^_^

      Delete
  9. hobi ceq gigit jari kaki ang..ha9

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...gigit ang balik satg bawu tau..:P

      Delete
  10. amboi, siap bagi muka surat lagi. Hobi naik rapid KL ke? LOL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..cube lah tgk kat muke surat tuh tau...;)

      Delete
  11. Replies
    1. hehehe..hobi yg seketika..keh keh^_^

      Delete
  12. Replies
    1. hehe..dinie dinie..knp gelak ye dinie..^_^

      Delete
  13. Salam syaz..uwow, lau tau awal2, leh pos tiket bas rapid kt syaz,hahaha. Sebab lana suka naik2 bas ni,hehe.

    urmm..hobi lana.. makan.. T____T kui3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ada jugak ye..kui kui..sama lak kita

      Delete

terima kasih atas segala jasa baik anda kerana sudi meniggalkan coretan buat entri yang tidak seberapa ini..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...