Pages

si kacak & si cantik

cik mun blogger

Tuesday, 24 April 2012

~~OH SERONOKNYA~~

Assalamualaikum..kepada semua sahabat-sahabat blogger..yang di sana mahupun di sinun..harap anda semua berada dalam keadaan sihat-sihat selalu hendaknya..=)

ha..ni nk story la sikit pasal akriviti hujung minggu ak yang terbaru...sangat seronok,,bermandi-manda sakan bersama mk syahir n takuya oceto di Sg Genting,,,jeles a tuh,,,hahaha,,ok lah aku cite dari A smpi Z..dlm bhse inggeris A to Z...

jarak antra sg genting n tempat aku(taman jaya,pj) mang agak jauh la..memakan masa lebih kurang sejam tak termasuk kalau berlaku kesalahan pemilihan jalan (sesat)...memang semua bersemangat la kan masa nk pegi tuh..tapi.yg lagi syoknye semua tak tau jalan,,ahaha,,keadaan tersebut hampir menyebabkn hasrat kami tuh  terbantut..perbincangn di lakukan..keputusan sebulat suara telah dibuat,,"kami bersetuju untuk mengambil pemandu pelancong,Mad Albab"...igtkn keputusan tuh da ok..tpi malangnya Mad Albab pown tidak berapa nak ingat jalan nak p sg genting.,,"apa??"..."Mad Albab pown tak tau,"hati kecil ku berbisik...,.ahaha,,pdn dengan muke semua..last2 ikowt signboard gak.

nak dipendekkn cerita kami pun memulakan perjalanan..nak dipendekkan lagi...(suke la tuh baca entri pendek2 kn kn)..di sini aku sertakan beberapa keping gambar berukuran poskad buat tatapan korang semua okeyh...jangan tatap saja tau..cube bayangkan n rasainya.."tak tau cmne nak bayangkan n merasainya"..nah tips:-
                                   1) tarik nafas
                                   2) tenangkan fikiran
                                   3) bayangkan anda semua turut bersama kami
                                     ..hehehe
mule2 ingt nak naik basikal jep..lalala
lokasi yg dimaksudkan

seronok tak??
best tak...
sangat deras airnya...weee~~
mamat kat atas tuh mang gile la..banyak kali kowt die terjun dri atas tuh.


so macam mana...dapat merasainya tak???..bestkan...rugi ta pegi wooooo~~ak mang sgt enjoylah masa nie...kiteorang blik dengan kepenatan n kesoronakan,,,maka,beronok-ronok lah kami pada hujung minggu yg lalu....model2 dalam pic kat atas nie,mang tade kaitan pown dengan aku,,hahha..terima kasih lah korang sebab da menjadi medol ye..kredit 2 mk syahir n takuyaoceto untuk semua pic di atas..lalalala~~
TAMMAT

P/S: berhati2 jika korang nak terjun dari batu yg tinggi tuh..aku n teman2 just try yg rendah jep...tu pown da nk luruh jantung ini di buatnya...tatatititutu


terima kasih, coz u all sudi membaca n merterjah entry saya,like kalau suke

26 comments:

  1. setail lah..next trip..broga!

    ReplyDelete
  2. wahh..cantik dan best tempat ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk ta pernah dtg cini ker..sgt rugi.heheh =)

      Delete
  3. syoknyeeee dpt mandi manda !

    #hye owner blog :) jemput singgah blog saya . ada makan makan sikit :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah...ada makan??..wau best la...=)

      Delete
  4. cantiklah tempat ni.kat genting ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe,,mang cantik pon kak..ni sebelum sampai genting,,

      Delete
  5. menarik ..... lg2 pg dgn mmbe .... mzty lg syok kan ....:)

    ReplyDelete
  6. aman ja pergi sini nak released tension...

    ReplyDelete
  7. sungai genting tuh kat mane?mcm besh jek tmpt nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. area batang kali...memang best pon..=)

      Delete
  8. Wah..bestnye..klu lh blh pg,skang jg nk pg..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom lah pegi..ehehhe..air kt sini sejuk tau..

      Delete
  9. dh komen kt belog MK, sini xtau nk komen ape dah. haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa..ta best la ccam tuh..komen jek la pape pown ye..ehehe
      nti dpt anugerah pengomen terbaik..lalalala

      Delete
  10. awesomeness :) rindu malaysia.

    ReplyDelete
  11. Dah lama tak pergi sungai or air terjun. Kaki kuat berjalan je skang. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,sgt rugi lah kalau cm tuh..so rancang lah perjalanan anda..hehehe..=)

      Delete
  12. Replies
    1. hah,,lau da tau cantik tuh,,jgn buang masa lagi..dtg la tempat ni okeyh..=)

      Delete

terima kasih atas segala jasa baik anda kerana sudi meniggalkan coretan buat entri yang tidak seberapa ini..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...