Pages

si kacak & si cantik

cik mun blogger

Monday, 30 April 2012

aku seorang pelumba tapi,,,tapi..err

Assalamualaikum..kepada semua sahabat-sahabat blogger n reader-reader...yang di sana mahupun di sinun..harap anda semua berada dalam keadaan sihat-sihat selalu hendaknya..=)

di sebabkan hari ni aku banyak menghabiskan masa dengan mempelbagaikan teknik termenung aku...tengah dok syok aku termenung tuh,,,tetibe jep..kenangan lalu pown mengibau..kire flashback la ni...

ianya adalah merupakan saat-saat dimana, buat pertama kalinya aku melakukan cubaan demi menceburkan diri di dalam dunia kelajuan dan perlumbaan...terpancar riak keterujaan di wajah aku..berbekalkan modal duit pinjaman pelajaran,,(wah sangat baku kan bahasa ku ini)..aku bersama teman2 telah merancang untuk pergi ke shah alam bagi merealisasikan impian kiteorang untuk menjadi pelumba yg disegani suatu hari kelak..hahahaha

mesti korang da dpt agak apa yg aku nak buat kan...so nak di pendekkan cerita aku pegi ke shah alam tuh untuk bermain go-kart..alaa yg kt tepi stadium shah alam tu laa..bayaran yg dikenakan agak setimpal la kn..RM40 per kapita kepala..so lau dah bayar tuh,dapat la korang berlumba untuk 10 round..
padle go-kart ni tau


mule2 tuh aku agak nebes la kan..sebab ta pena try pown ber'go-kart sebelom2 nie.. ada antra teman2 aku tuh dorang mang da pena try main go-kart sebelom ni.."kami pown sebulat suara bersetuju untuk mengadakan perlumbaan"..hahaha..bertambah nebes la aku di buatnya..


so apa lagi..."Gentlemen start your engine"...satu..dua..tiga...preeeeng preeeng. maka bermulalah perlumbaan tersebut...macam biasa la kan..entry aku ni lau tade gmbar mang tak sah la kan,,,dengn ini..nah pic2 untuk tatapan korang..
ni lah aku..nampak macam bakal pelumba yg disegani tak??
hah..nampak macam pelumba berbakat kan...aku da agak da yg korang pun turut merasainya..hehe.
muke orang2 yg bakal kalah
 bukan main lagi dieorang ni berposing,,mengalahkan pelumba sebenar..kalau korang nak tau,,yang pakai bju putih lengan hitam tuh..mempunyai bakat besar dalam dunia go-kart..aku sendiri pown tak percaya..die baru 1st time bawak da pndi drift bagai..jeles aku..

barisan pelumba
para pelumba bersedia untuk berlumba..aku agak kebelakang..sebab aku suke mengalah..ahahaha

ni lah antara individu yg menempa kekalahan
antara pesaing yg hebat..abe die namo diberi..
 

hahaha..abe die memang cool lah..die bawak slow n steady jep..masa aku potong die buat kali ke-2 tuh,aku sempat menoleh untuk memandang wajah abe die..korang tau,,sikit pown tak terserlah di wajah beliau riak orang yg tgh berlumbe..haha,,mungkin korg ta dpt bayangkn,tpi sies mang lawak okeyh time tuh..

in the end of da story...aku telah berlumba sampai ta igt nk berhenti..org lain sume 10 round jep..ak p hantam sampai 11 round..hahaha..aku tengok muke  budak yg keje tuh,,merah2 jep..nak marah kat aku gamaknya,,ah persetan kan beliau,,ahaha..korang pown nk try kew??..emm..ok2..lau sampai kl nanti contact aku k..nanti aku arrange perlumbaan ye..ni contact  no aku..012-3456789.

so habislah episod 1..

P/S:sangat rugi kalau tak mencubenye,,=)


terima kasih, coz u all sudi membaca n merterjah entry saya,like kalau suke

17 comments:

  1. nanti bawak saya lak eh. kita men 30 round. boleh ?..hehe

    ReplyDelete
  2. saye awak xpenak nak bawak pun... :(

    ReplyDelete
  3. kamuk pun nak pegi jugak..jom2.kitak pegi ramei2

    ReplyDelete
  4. semoga impian anda utk menjadi pelumba tercapai even hakikat sebenar macam tak dapat capai jek.huahuahua:))=))

    ReplyDelete
    Replies
    1. haissh..ta baik ckp cm tuh k..takmo takmo..

      Delete
  5. cambest! tp. err. berangan jelah nk men mnde nih :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. knp mcm tuh pulop..jgn berangan kuat sgt tau

      Delete
  6. ahaa kite pnh men kat langkawi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..nti kite boley ler berlumbe kan cik mai..

      Delete
  7. cool....tak penak try mndi nih...teringin plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..apakah..ta fhm akmu ckp apa..mandi??

      Delete
  8. wahh manteb nih sobat :)

    mampir balik yah :)

    http://anakgilaonline.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. semoga tercapai ea...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..jom kite berlumbe nak tak..^__^

      Delete
  10. wah..cam best..den x ponah tory ag ni ;)

    ReplyDelete

terima kasih atas segala jasa baik anda kerana sudi meniggalkan coretan buat entri yang tidak seberapa ini..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...